Doorzoek de website

Contact

Pedicure"Margriet"
Aldert van der Zwaardhof 2
Rijsenhout
1435DH

0297-346864

pedicuremargriet@gmail.com

Fotogalerij: hulpmiddelen

Hulpmiddelen

Ortheses
Niet iedereen heeft perfect gevormde voeten met mooie rechte tenen. Scheve tenen, hamertenen, klauwtenen en likdoorns komen vaak voor en kunnen pijn geven. Met een teenstukje van kunststof, een orthese, kan ik de klachten verhelpen of verlichten.
 
Hamertenen komen veel voor. Deze afwijking kan erfelijk zijn, maar kan ook ontstaan door het dragen van verkeerde schoenen. Een andere oorzaak is dat met het "ouder worden" ook  de spieren in de voet slapper worden, waardoor de stand van de voet veranderd, met als gevolg dat de tenen scheef of krom gaan staan. 
 
Met een orthese is het mogeljk om een verkeerde stand van een teen te corrigeren of de druk te ontlasten. De orthese werkt dan als bescherming.
 
Een orthese wordt op maat gemaakt van siliconen in huidskleur. Het is zacht materiaal, dat tijdens het maken vervormbaar is, maar daarna niet meer.
U hoeft de orthese alleen te dragen in uw schoenen. De orthese is af te spoelen en kan gepoederd worden.
Het is een oplossing voor veel klachten!
 
Nagelbeugels
Een ingegroeide nagel is een pijnlijke aandoening. Wanneer de oorzaak hiervan een afwijkende vorm van de nagel is, kan een nagelbeugel helpen. Een nagel kan soms veel te bol zijn of ze groeien als een tunnel. De hoeken en randen van zo'n nagel kunnen in de nagelwal gaan drukken, wat roodheid en pijn kan geven. Als daar niets aangedaan wordt, kan de nagel echt in gaan groeien. Dan zie je dus dat de huid in de nagelwal aangedaan is, en er ontstaat een ontsteking met pus. 
Eigenlijk is er dan te lang gewacht om naar de pedicure te gaan. 
De pedicure kan met de nagel los maken, zodat de druk en pijn verminderen. 
 
Een nagelbeugel kan deze klachten voorkomen en verminderen.
Er zijn nagelbeugels van kunststof en speciaal ijzerdraad. 
 
De nagelbeugel van kunsstof is een op maat te knippen, kleurloos stripje. Het wordt voorzichtig met sterke lijm op de nagelplaat geplakt en kan op de nagel blijven tot het met de nagel wordt afgeknipt. Dit kan ongeveer 6 tot 12 weken zijn.
Daarna zie je vaak dat de nagel platter is gaan staan, wat zeer prettig wordt ervaren. na verloop van tijd zie je de bolling vaak weer terugkomen, en is het weer tijd voor een nieuwe nagelbeugel. 
 
De nagelbeugel van ijzerdraad wordt op maat gemaakt met een tangetje, zodat het een klein stukje onder de nagel kan worden geschoven, dwars op de nagel. Met kunsthars wordt de beugel in het midden vastgezet. De beugel wordt platter gemaakt dan de nagel is, zodat de nagel wordt gedwongen een betere vorm te krijgen. Dit beugeltje kan voor een paar maanden blijven zitten, is een beetje afhankelijk hoe ver het is op te schuiven. Het lijkt misschien niet prettig, maar men heeft er in de meeste gevallen geen last van. Deze beugel is meer zichtbaar dan de kunststof nagelbeugel. Daar kan zelfs een nagellak over gedaan worden. 
Wie welke beugel nodig heeft/wil wordt met de klant overlegd.