Doorzoek de website

Contact

Pedicure"Margriet"
Aldert van der Zwaardhof 2
Rijsenhout
1435DH

0297-346864

pedicuremargriet@gmail.com

Fotogalerij: praktijk

Mijn praktijk is op de begane grond, en parkeergelegenheid voor de deur en anders is er altijd wel plaats op het hofje.

De voetbehandeling wordt uitgevoerd na desinfectie van de voeten. De nagels worden geknipt en gefraisd. Ik werk met een fraismotor met spray, zodat de frais en de huid niet snel heet worden en geen pijn geeft. Als de nagel ingegroeid, of neiging hiertoe heeft, kan ik deze behandelen. Likdoorns, eksterogen en eelt worden verwijderd met een mesje en gefraisd. Kloven kunnen ook behandeld worden. Sinds kort werk ik met een omnicut. Met behulp van dit apparaat kan ik snel, en pijnloos eelt verwijderen. Vooral veel eelt op de hielen is op deze manier prachtig te verwijderen. Het resultaat is zachte hielen, zonder snijranden!  

 

Tijdens de behandeling krijgt u adviezen over de verzorging van uw voeten, over de schoenen of doorverwijzing naar uw huisarts of podotherapeut.

Aan het eind van de behandeling worden de voeten kort gemasseerd, wat u evt kunt uitbreiden naar een kwartier. Van tevoren graag aangeven, zodat de tijd ingepland kan worden.

 

Diabetische voet

Bij de behandeling van diabetische patienten wordt er veel aandacht besteed aan de conditie van de voeten. Deze mensen hebben meer risico 's aan de voeten. Er is een verhoogde kans op slechtere doorbloeding in de voeten, en verminderde werking van de zenuwen in de voeten. Het voorkomen van problemen door goed onderzoek van de voeten en inspectie van schoenen en sokken is daarom erg belangrijk. Indien nodig krijgt de diabetische patient advies over de verzorging van de voeten, de schoenen en evt een verwijzing naar een huisarts, specialist of podotherapeut.

De diabetische patient kan de factuur declareren bij de zorgverzekering. De vergoeding is afhankelijk van de voorwaarden van de zorgverzekering. Op de factuur wordt het Zorgprofiel en de SIMM's verklaring vermeld, die van belang is voor de condities van de zorgverzekering. Het zorgprofiel en  SIMM wordt na een voetscreening vastgesteld door de internist, huisarts of diab. verpleegkundige. Het geeft een indicatie van de gesteldheid van de voeten. Ik heb een contract met de zorgverzekering Zorg en Zekerheid, zodat ik bij diabetische klanten met een geschikte aanvullende verzekering en Zorgprofiel, de behandeling rechtstreeks kan declareren. Wanneer de SIMM's kwalificatie hoger is als 1 en het zorgprofiel ook, dan wordt de klant doorgestuurd naar de podotherapeut. Ik heb een samenwerkings- contract met 

                                      Podotherapie Aalsmeer

                                      Hugo de Vriesstraat 40

                                       1431 KB Aalsmeer

                                       telnr 0297-328008

en met 

                                       Pedicare Podotherapie Praktijk

                                        Monique Schellingerhout

                                        telnr 06 14234295

Deze praktijk heeft ook spreekuur op  locaties in Nieuw Vennep en Uithoorn.

Bij de podotherapeut wordt bepaald welke vergoeding u krijgt vanuit uw basis zorgverzekering. Deze vergoeding gaat dan dus via de podotherapeut. 

Al met al een ingewikkeld verhaal. Bent u diabeet en wilt u de pedicurebehandeling vergoed van de zorgverzekering hebben, dan kunt u het beste contact opnemen met mij. Ik ben op de hoogte van de mogelijkheden en zal u zo goed mogelijk hulp bieden bij deze ingewikkelde manier van werken.